03.05: Nataljos Cheifec nuotolinė paskaita „Žydų maistas: istorijos, tradicijos, skoniai“ |
← |
Publikuota: 2025-03-03
Renginio data: 2025 03 05 Visi renginiai
Maistas žydų kultūroje – kur kas daugiau nei virtuvė ir valgiai. Tai tiltas tarp kartų, atminties saugykla ir neatsiejama švenčių dalis. Kai kurių net neįmanoma įsivaizduoti be tradicinių patiekalų, juk būtent jie formuoja šių ypatingų dienų patirtį.
Aptarsime:
• kaip simboliniai patiekalai pasakoja žydų švenčių istoriją;
• kaip šabo valgiai – chala, vynas – ir tradicijos paverčia laiką šventa erdve;
• atminties skonį: kodėl tam tikri skoniai primena istoriją, atsparumą ir džiaugsmą;
• kaip maistas tampa tapatybe, t. y. kaip žydų virtuvė susieja žmones visame pasaulyje.
• kaip simboliniai patiekalai pasakoja žydų švenčių istoriją;
• kaip šabo valgiai – chala, vynas – ir tradicijos paverčia laiką šventa erdve;
• atminties skonį: kodėl tam tikri skoniai primena istoriją, atsparumą ir džiaugsmą;
• kaip maistas tampa tapatybe, t. y. kaip žydų virtuvė susieja žmones visame pasaulyje.
Kviečiame į įtraukiantį užsiėmimą, kuriame atskleisime gilias maisto, tikėjimo ir švenčių sąsajas. Ateikite pasisemti istorijų, tradicijų ir naujų įžvalgų. Sužinokite, kad maistas ne tik lydi žydų šventes – jis jas apibrėžia!
Data: kovo 5 d.
Laikas: 18 val.
Prisijungimas: https://us02web.zoom.us/j/84937032888?pwd=0DWXpOIjDbtvHQ5Tw73CrSGgvbvS26.1
Laikas: 18 val.
Prisijungimas: https://us02web.zoom.us/j/84937032888?pwd=0DWXpOIjDbtvHQ5Tw73CrSGgvbvS26.1
Meeting ID: 849 3703 2888
Passcode: 670966

↑ | ← |