0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Paskaita „Lygiosios trunka amžinybę“. Icchoko Mero 90-mečiui

 
Publikuota: 2024-10-08
Renginio data: 2024 10 20 Visi renginiai
Šviesa ir tamsa. Gėris ir blogis. Žudikai ir gelbėtojai. Tiesa ir melas arba tiesos cenzūra... Visa tai amžinosios žmonijos lygiosios, kartais trunkančios akimirką. Akimirką, kai reikia apsispręsti, kurią pusę renkiesi.
 
Šios lygiosios ypač ryškios rašytojo Icchoko Mero (1934–2014) gyvenime, kai vienas XX amžiaus totalitarinis režimas neigė jo teisę į gyvenimą, antrasis – teisę į atmintį ir kūrybos laisvę.
 
Plačiau apie tai kviečiame pasiklausyti istorikių muziejininkių Aušros Rožankevičiūtės ir Gintarės Žuravliovaitės paskaitoje „Lygiosios trunka amžinybę. Icchokui Merui – 90“ spalio 20 dieną 14 valandą Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejuje Pylimo g. 4A.
 
Norint dalyvauti paskaitoje reikėtų įsigyti muziejaus lankytojo bilietą. Tokiu būdu galėsite apžiūrėti ir muziejaus ekspozicijas.
 
Icchokas Meras. VGŽIM archyvo nuotr.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti