0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Koncertas „Muzika vienija pasaulį“ dedikuojamas Samueliui Bakui

 
Publikuota: 2024-07-23
Renginio data: 2024 08 01 - 2024 08 02 Visi renginiai
Liepos 28 – rugpjūčio 2 dienomis jau 12 kartą rengiamas „Vivace Vilnius“ tarptautinis vasaros muzikos festivalis miestelėnus ir miesto svečius rugpjūčio 1 ir 2 d. 18 valandą kviečia į nemokamus klasikinės muzikos koncertus Samuelio Bako muziejuje (Naugarduko g. 10). Koncertai dedikuojami Vilniaus garbės piliečiui dailininkui Samueliui Bakui, kuris rugpjūčio 12 d. mini 91-ąjį gimtadienį.
 
Ketvirtadienį, rugpjūčio 1-ąją, 18 val. klausytojai turės galimybę išgirsti tokius kūrinius kaip J. Williamso tema iš „Šindlerio sąrašo“, I. Shamo preliudus, A. Piazzollos „Milonga del Angel“, E. Blocho „Nigun“ iš „Baal Shem“, taip pat kompozitorių M. Castelnuovo-Tedesco, J. Massenet, S. Auclair kūrinius.
 
Penktadienį, rugpjūčio 2-ąją, 18 val. skambės M. Sofianopulo „Nigun di Solitudine e Abbandono“, F. Liszto „Vallée d`Obermann“, Amy Beach „Romance“, taip pat kompozitorių A. Barrios Mangore, C. Debussy, L. van Beethoveno, H. Wieniawskio, B. Dvariono kūriniai.
 
„Vivace Vilnius“, pradėjęs savo gyvavimą 2012-aisiais, kasmet Lietuvos sostinėje suburia scenos profesionalus, jaunuosius muzikus ir klausytojus. Tai galimybė išgirsti ryškias Lietuvos ir pasaulio klasikinės muzikos žvaigždes bei meistriškumo kursuose dalyvaujančius moksleivius ir studentus iš viso pasaulio.
 
Kursuose ir baigiamuosiuose koncertuose jau dalyvavo daugiau kaip 254 jaunųjų atlikėjų iš 20 šalių, tarp jų – Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Švedijos, Mongolijos, Rumunijos, Italijos, JAV.
 
„Vivace Vilnius“ koncertai atviri lankytojams. Per 11 metų surengti 86 nemokami koncertai Vilniaus rotušėje, Taikomosios dailės ir dizaino bei Samuelio Bako muziejuose, o meistriškumo pamokoms duris atvėrė Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla, fortepijonų salonas „Organum“. Šių metų meistriškumo kursus ves smuikininkas Markus Placci (JAV / Italija), gitaristas Adriano Del Sal (Italija) ir pianistas Petras Geniušas.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti