0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Nauja paroda Holokausto ekspozicijoje

 
Publikuota: 2024-04-02
Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus Holokausto ekspozicijoje (Pamėnkalnio g. 12) nuo balandžio 2 dienos galite aplankyti Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto parengtą kilnojamąją parodą „Gydant sielos žaizdas“. 
 
Ekspozicijoje pristatomi Holokaustą išgyvenusių moterų, jų dukrų ir anūkių liudijimai, atskleidžiantys, kad itin žiauriomis sąlygomis patirti išgyvenimai ir paslaptyje laikomos patirtys yra opūs skauduliai, perduodami net kelioms šeimos kartoms. 
 
Liudijimai taip pat atskleidžia psichologines traumas, sukeliančias tapatybės lūžius ir moteriško solidarumo svarbą gyvybei pavojingų aplinkybių akivaizdoje.
 
2022 m. vasario 24 dieną Rusijai užpuolus Ukrainą, šimtai tūkstančių moterų vėl patiria tai, kas dešimtmečius buvo tyrinėjama kaip istoriniai įvykiai ir jų pasekmės. Ekspozicija padės suprasti sudėtingas moterų dilemas, patiriamas šiandien.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti