0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

„KITAIP PASIELGTI NEGALĖJOME“. Vakaras Teisuoliams atminti

 
Publikuota: 2024-03-18
Trumpam sugrįžkime į vakar, kovo 17-ąją, vykusį poezijos, muzikos ir pokalbių vakarą „Teisuoliams atminti“, per kurį aktorių Vlado Bagdono ir Dalios Michelevičiūtės balsais prabilo Kulbako, Celano, Mykolaičio-Putino, Suckeverio, Bukonto, Kunevičiaus ir Norvilos poezija, poetinį žodį lydėjo improvizacinė Petro Vyšniausko ir Arkadijaus Gotesmano muzika.
 
Renginio dalyvius ir žiūrovus apsilankymu pradžiugino pirmasis atkurtos Lietuvos valstybės vadovas prof. Vytautas Landsbergis.
 
Lietuvos žydų gelbėtojų dienai – Kovo 15-ajai – skirto renginio įžangoje Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus direktorius dr. Simonas Strelcovas prisiminė savo giminaičius, Pasaulio tautų teisuolius, kurie per nacių okupaciją gelbėjo žydus Šiauliuose. Kai jų buvo paklausta, kodėl tam ryžosi, šie atsakė: „Kitaip pasielgti negalėjome.“
 
Ši ištara ne kartą buvo prisiminta ir vėliau vykusiame pokalbyje. Muziejus nuoširdžiai dėkoja jo dalyviams – režisieriui Gintarui Varnui, rašytojai Daivai Čepauskaitei, mokytojui, kultūrininkui Vytautui Toleikiui, publicistui, rašytojui Donatui Pusliui.
 
Ir fotografui Liudui Masiui, kurio sustabdytas vakaro akimirkas dabar kviečiame peržiūrėti.
 
 
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti