0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Susitikimas su Deborah Feldman – sausakimšoje salėje

 
Publikuota: 2024-02-26
Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejuje įvyko susitikimas su Deborah Feldman, knygų „Neortodoksiška“ ir „Egzodas“ autore, regis, pradžiuginęs daugelį renginio žiūrovų. Ne vienas per susitikimą įvertino rašytojos inteligenciją, žinias, humorą ir kuklumą.
 
Linksmai, gyvai, gerai išmanydama kultūrinį ir knygų kontekstą, viešnią kalbino Dovilė Filmanavičiūtė, sukūrusi jaukią, lengvą vakaro atmosferą.
 
„Aš seniai nebuvau sutikusi tokios galingos, gilios, įdomios, išsilavinusios asmenybės. Matyt, dar labiau suprantu, kaip ji pabėgo iš chasidų bendruomenės Niujorke. Vakar vakare (vasario 24-ąją) žydų tapatybės ir kultūros muziejus lūžo nuo publikos. Buvo sutemptos visos muziejaus kėdės, žmonės stovėjo, sėdėjo ant grindų ir nekvėpavo. Klausydami Deboros patirties ir požiūrio kampų“, – po renginio įspūdžiais dalijosi Dovilė.
 
Prieš susitikimą Deborah domėjosi muziejaus ekspozicijomis. Ne viską spėjo apžiūrėti, todėl pažadėjo ateityje vėl apsilankyti ir ekskursiją užbaigti. Jiedu su vyru, iš Latvijos kilusiu vokiečiu, turi nediduką namelį vienoje Estijos saloje. Deborah stebisi, kaip ji iki šiol nesumanė aplankyti Vilniaus, miesto, kuriame glūdi jos mamos giminės šaknys.
 
Pauliaus Račiūno nuotraukos
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti