0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Karo trauma ir išgijimas

 
Publikuota: 2023-11-20
Lapkričio 21 dieną, 18 valandą Samuelio Bako muziejus (Naugarduko g. 10) kviečia į pokalbį „Samuelis Bakas: karo trauma ir išgijimas“. Renginyje dalyvaus dailės istorikė prof. dr. (hp) Giedrė Jankevičiūtė, Vilniaus universiteto (VU) dėstytojas istorikas dr. Nerijus Šepetys ir apžvalgininkas, filosofas, VU rektoriaus patarėjas Paulius Gritėnas.
 
Per pokalbį bus aptarta talentingo Vilniaus vaiko, tapusio žymiu dailininku, Samuelio Bako vaizdinė ir žodinė kūryba, svarstant: „Ar menas gali pralaužti abejingumo ir atsiribojimo nuo praeities žaizdų sieną, kai karas prisiartina prie mūsų namų ir šeimų? Kaip šiuolaikiniam žmogui perduoti Šoa atmintį, kai vis didėja tuos įvykius ir šiandieną skiriantis laiko atstumas? Kaip galima apmąstyti kartu Šoa ir Rusijos karo nusikaltimus Ukrainoje išgyvenusių žmonių patirtis?“
 
Naujausia dailininko darbų serija, pavasarį pasiekusi muziejų ir eksponuojama parodoje „Samuelio Bako dailė Vilniuje: retrospektyva 1942–2023“, skirta karo pabėgėlių temai. Tik šįkart autoriaus dėmesio centre ne žydai, o ukrainiečiai. Naujausi jo kūriniai atskleidžia, kaip karas Ukrainoje pažadino Vilniaus geto išgyvenimus, atsisveikinimo su gimtuoju miestu vaizdinius ir perkeltųjų asmenų kasdienybės prisiminimus.
 
Iliustracija: Samuelio Bako kūrinys
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti