0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Natalja Cheifec: kertinė žydų tradicijos diena

 
Publikuota: 2023-07-21
Liepos 26-ąją, trečiadienį, 18 valandą nuotoliniu būdu įvyks ilgai lauktas Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus muziejininkės edukatorės Nataljos Cheifec edukacinis užsiėmimas. Per jį susipažinsite su žydų viešųjų pasninkų įstatymais ir esme.
 
Anot N. Cheifec, žydų tradicijoje esama keleto pasninkų, per kuriuos turime ypač atsakingai atsiskaityti Dievui už kaltes prieš Jį ir atrasti savyje noro tobulėti. Pasak muziejininkės edukatorės, tai įmanoma tik laikantis Jo įsakymų, kurių kiekvienas susijęs su Jeruzale.
 
„Artėja avo 9-oji diena, kai gedėdami dėl Jeruzalės šventyklos sunaikinimo laikomės griežčiausių apribojimų. Tačiau tądien ne tik verkiame, bet ir džiaugiamės, nes žinome – ateis laikas, kai priešams bus atkeršyta, o sunaikinimo diena taps atkūrimo diena: „Tu paversi mano šauksmą šokiu“ (Ps 30,12). Juk tik tas, kuris verkia sėjant, džiaugiasi derliumi...“ – sako N. Cheifec.
 
Dalyvauti užsiėmime galėsite paspaudę šią nuorodą: https://us02web.zoom.us/j/5044562982
 
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti