0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

MIRJAM ABELOVIČIENEI ATMINTI (1954–2023)

 
Publikuota: 2023-06-02
Netekome buvusios ilgametės Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus darbuotojos Mirjam Abelovičienės. Mira, kaip ją vadinome muziejuje, mirė eidama 70-uosius metus.
 
Muziejuje Mira dirbo beveik nuo pat jo atkūrimo 1989 metais pradžios. Iki pat savo veiklos muziejuje pabaigos Mira prižiūrėjo, saugojo ir tyrinėjo skaitlingą muziejaus eksponatų  rinkinį, nuolatos prisidėjo rengiant parodas, publikacijas: jos kuruotame rinkinyje saugoma daug vertingų Lietuvos žydų istoriją ir kultūrą atspindinčių vertybių.
 
Be galo dėkingi Mirai už pasidalintus su mumis prisiminimus apie jos litvakišką šeimą, litvakų papročius, talkinimą verčiant tekstus iš jidiš kalbos. Ypač žavėjomės mūsų kolegės dvasios tvirtybe. Mira buvo fiziškai trapaus, tačiau be galo tvirtos dvasios žmogaus pavyzdys mums visiems. 
 
Šiandien, birželio 2 dieną, 14.00 val. išlydime Mirjam Abelovičienę į amžinojo poilsio vietą Vilniaus žydų kapinėse iš laidojimo namų „Nutrūkusi styga“ (Ąžuolyno g. 10).
 
Liūdime drauge su jos sūnumi Jakovu, artimaisiais. Tesiilsi ramybėje.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti