0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Paskutinį nemokamą mėnesio sekmadienį kviečiame susipažinti su gelbėtojų istorijomis ir pasiklausyti kantorinio giedojimo

 
Publikuota: 2023-03-24
Paskutinį nemokamą mėnesio sekmadienį, kovo 26 d., kviečiame Samuelio Bako muziejuje (Naugarduko g. 10) ir Holokausto ekspozicijoje (Pamėnkalnio g. 12) susipažinti su išgelbėtų vaikų ir gelbėtojų istorijomis.
 
Kovo 26 d. 12 val. Samuelio Bako muziejuje vyks edukacinė popietė „Žydų muzika: kantorinis giedojimas ir proginė muzika" su edukatore - muziejininke Natalja Cheifec. Kviečiame pasiklausyti Šmuelio Jatomo – Vilniaus choralinės sinagogos maldų vedančiojo, Toros skaitovo ir vienintelio Lietuvos kantoriaus – liturginio giedojimo. 
 
Kantorinio giedojimo ištakos siekia Jeruzalės Šventyklos laikus. Š. Jatomo šeimoje giedojimo tradicijos taip pat senos, perduodamos iš kartos į kartą: jo senelis, per Holokaustą nužudytas nacių, buvo paskutinis Anopolio miestelio Ukrainoje kantorius ir rabinas, per didžiąsias žydų šventes dažnai kviestas į Vilnių.
 
„Galbūt senelis giedodavo toje pačioje sinagogoje, kaip ir aš. Man tai yra gyvoji atmintis, šeimos tradicijų tąsa, kuri įpareigoja. Mano kaip kantoriaus veikla – išsaugoti Vilniaus, o ypač Vilniaus Gaono, tradiciją ir ja vadovautis“, – teigia Š. Jatomas.
 
Edukacinė popietė paskutinį mėnesio sekmadienį - nemokama. 
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti