0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Rozai Bieliauskienei atminti (1946–2023)

 
Publikuota: 2023-01-30

Netekome pirmosios 1989 metais atkurtojo Žydų muziejaus Vilniuje vyriausiosios fondų saugotojos 1990–2007 metais, Lietuvos žydų kultūros tyrinėtojos, istorinių, literatūros tekstų vertėjos iš jidiš kalbos, vilnietės Rozos Bieliauskienės, savo gyvenimą paskyrusios  Lietuvos žydų kultūros tyrimui ir sklaidai, jidiš kalbos puoselėjimui.
 
Išėjo mūsų Mokytoja ir Draugė, nuoširdžiai ugdžiusi savo pasekėjus – Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus rinkinių kuratorius, muziejininkus. Motiniškai šiltas ryšys nenutrūko su mūsų Bičiule iki paskutinių Jos gyvenimo dienų – susitikdavome kultūros renginiuose, seminaruose, konferencijose ir žurnalų, knygų puslapiuose, publikavusiuose Lietuvos žydų kultūros ir literatūros straipsnius, literatūros veikalų vertimus.
 
Sunku ir neįmanoma susitaikyti su mintimi, kad jau negalėsime gyvai išgirsti Rozos balso, entuziastingai patariančio, pamokančio, o kartais tiesiog klausiančio, kaip ir kuo gyvena jos buvę muziejaus bendražygiai ir muziejus.
 
Liūdime drauge su Rozos šeima, artimaisiais. Ilsėkitės ramybėje, miela Roza.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti