0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Būsimojo muziejaus padalinio pastatas Pylimo g. 4A, Vilnius ir toliau liks valdomas Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus

 
Publikuota: 2022-11-22
Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus (toliau – Muziejus) savo naują padalinį - Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejų - planuoja atidaryti jau 2023 m. rudenį, adresu Pylimo g. 4A, Vilnius.
 
Lapkričio 9 d. buvo priimtas Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimas Nr.1107 „Dėl valstybės nekilnojamojo turto perdavimo viešosios įstaigos „Geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą disponavimo fondas nuosavybėn". Remiantis šiuo nutarimu, valstybei nuosavybės teise priklausantis, Muziejaus patikėjimo teise valdytas, tačiau ilgą laiką Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės reikmėms naudotas ir tebenaudojamas pastatas Pylimo g. 4, Vilnius  perduodamas Geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą disponavimo fondo nuosavybėn vietoje dalies Geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą.
 
Informuojame, kad Muziejaus patikėjimo teise valdomas ir naudojamas kitas valstybei nuosavybės teise priklausantis pastatas Pylimo g. 4A, Vilnius kaip ir iki šiol liks valdomas ir naudojamas Muziejaus. Šiame pastate ir jo ribose yra įgyvendinamas ES struktūrinių fondų lėšomis įgyvendinamas projektas, kurį užbaigus, numatoma atidaryti naują Muziejaus padalinį – Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejų. 2023 metų antroje pusėje bus įrengta moderni ekspozicija, kurioje lankytojai pamatys autentiškus eksponatus ir turės galimybę interaktyviai įsitraukti į Lietuvos žydų istorijos pažinimą.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti