0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

NEMOKAMAS LANKYMAS PASKUTINĮ MĖNESIO SEKMADIENĮ

 
Publikuota: 2022-06-24

Birželio 26 d. leidžiate Vilniuje? Apsilankykite Samuelio Bako muziejuje veikiančioje naujoje parodoje EROTIKA&EKSPRESIJA. MODERNISTAI IŠ MECENATŲ KOLEKCIJOS nemokamai.

Didelę dalį parodoje eksponuojamų kūrinių sukūrė ekspresionistas Lasaris Segallas (1889—1957), gimęs Vilniuje ir tapęs modernizmo vėliavnešiu Brazilijoje. Sukrėstas Antrojo pasaulinio karo tragedijos, savo kūryboje atsigręžė ir į jautrių socialinių grupių temas. Taip gimė ir „Mangių" ciklas, kuriame rikiuojasi skurdžiame Rio de Žaneiro rajone įsikūrusių moterų figūros.

Šį vasarišką birželio sekmadienį kviečiame nemokamai aplankyti Holokausto ekspoziciją ir iš arčiau susipažinti su tragišku 1941-1944 m. laikotarpiu Lietuvoje.

Tai buvo saulėtas birželio sekmadienis ir Lietuvoje tuo metu dar niekas nenutuokė ką jis iš tikrųjų žada.

 Prieš aštuoniasdešimt vienerius metus į tuometinės Lietuvos TSR teritoriją įsiveržė nacistinės Vokietijos kariuomenė. Pasauliui tai reiškė Vokietijos-SSRS karo, o Lietuvai nacių okupacijos ir Holokausto pradžią.

 

 
 
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti