0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

nemokamo muziejų lankymo sekmadienį kviečiame nepraleisti progos apsilankyti ypatingoje Holokausto ekspozicijos dalyje - malinoje

 
Publikuota: 2022-03-25

Šį nemokamo muziejų lankymo sekmadienį kviečiame nepraleisti progos apsilankyti ypatingoje Holokausto ekspozicijos (Pamėnkalnio g. 12) dalyje - slėptuvėje arba „malinoje“.

Mūsiškė įrengta antrojo aukšto palėpėje, tačiau Vilniaus gete malinos buvo rengiamos ne tik palėpėse ar rūsiuose, bet ir pačiose netikėčiausiose vietose – kanalizacijos vamzdžiuose, krosnyse, spintose, dvigubose sienose. Neretam žydui pasislėpti reiškė bent jau laikinai išgelbėti gyvybę.

 
Specialioje instaliacijoje kviečiame pasiklausyti fragmento iš keturiolikmečio Icchoko Rudaševskio dienoraščio apie tai, ką jam teko patirti besislepiant malinoje, viename iš sandėlių Šiaulių gatvėje senamiestyje. O vaizdo projekcijoje pamatysite ir unikalias muziejaus fonduose saugomas nuotraukas, rastas Vilniaus geto griuvėsiuose iškart po karo.
 
Holokausto ekspozicijos darbo laikas - 10 - 16 val. 
 
 Samuelio Bako muziejuje (Naugarduko g. 10) šiuo metu keičiamos parodos, todėl kviečiame apžiūrėti nuolatines ekspozicijas. Muziejaus darbo laikas nuo 11 - 17 val.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti