0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

NEMOKAMAS SEKMADIENIS: PASISEMTI GERUMO IŠ TEISUOLIŲ

 
Publikuota: 2021-10-29

 Spalio 31 d. nuo 11 val. iki 16 val. atveriame Samuelio Bako muziejaus (Naugarduko g. 10) ekspozicijas nemokamam lankymui.

Ar žinojote, kad viena iš muziejaus veiklų sričių – Lietuvos gyventojų, gelbėjusių žydus Antrojo pasaulinio karo metais, atminimo įamžinimas? Apsilankykite muziejuje paskutinį mėnesio sekmadienį ir susipažinkite su unikaliomis, jaudinančiomis išgelbėtų Lietuvos žydų vaikų istorijomis ekspozicijoje „Išsigelbėjęs Lietuvos žydų vaikas pasakoja apie Šoa”. Čia pristatomos Irenos Veisaitės, Aleksandro Štromo, Danutės Pomerancaitės, Samuelio Bako, Marko Petuchausko ir dar 45 išgelbėtų žydų vaikų istorijos bei jų gelbėtojai, jiems tapę viso gyvenimo herojais.
 
Muziejuje veikia ir garsaus litvakų dailininko Samuelio Bako (g. 1933 Vilniuje) darbų nuolatinė ekspozicija. Vaikystėje patyręs išgelbėjimo stebuklą, S. Bakas Lietuvai padovanojo vertingų savo darbų, tarp kurių – ir dabartinėje ekspozicijoje rodoma viena įspūdingiausių drobių „Vilniaus kiemas”, kurioje atgyja dailininko atmintyje nuolat gyvas jo gimtasis Vilnius.
 
Samuelio Bako muziejuje lankytojų laukia ir po dviejų metų pertraukos atstatyta nuolatinė ekspozicija „Litvakai ir Lietuvos dailės mokykla", kurios ašis – garsių menininkų Savickų šeimai skirtas segmentas „Kartos ir likimai", aprėpiantis daugiau kaip šimtą metų šeimos istorijos ir kūrybos. Šiais metais Prezidentas Gitanas Nausėda Žūvančiųjų gelbėtojų kryžiumi po mirties apdovanojo Savickų dinastijos pradininką, rašytoją ir diplomatą Jurgį Savickį, jį įrašydamas į Lietuvos žydų gelbėtojų gretas.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti