0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

PRISIDĖKITE PRIE NAUJO MUZIEJAUS PADALINIO ĮKŪRIMO

 
Publikuota: 2020-10-29

 Nuotraukoje matote sceną iš Kauno žydų teatro studijos spektaklio “Abu Kuni-Lemlai”. Pjesę “Du Kuni-Lemlai” parašė Abraomas Goldfadenas (1840-1908), laikomas pasaulietinio jidiš teatro pradininku. Pjesė sukurta XIX a. antroje pusėje, joje gvildenamas tuo laikmečiu labai aktualus nepajudinamo religingumo ir pasaulietinio modernumo konfliktas: tėvų karta nori primygtinai laikytis religinių taisyklių ir saugoti tradicijas, tuo tarpu vaikų karta vis daugiau domisi supančiu pasauliu ir vis labiau nori gyventi nevaržomi religinių taisyklių. Pats pjesės autorius Abraomas Goldfadenas buvo maskilis – žydų apšvietos sąjūdžio haskalos idėjų šalininkas, taigi nenuostabu, jog tai atsispindėjo jo kuriamose pjesėse.

Plačiau apie žydų teatrą, žydų bendruomenės pokyčius XIX a. pab. bei apšvietos idėjas sužinosite mūsų kuriamame Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejuje. Kviečiame ir Jus prisidėti prie interaktyvios ir įtraukiančios ekspozicijos kūrimo paremiant mūsų projektą.

 

 

 

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti