0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Įspūdžiai iš tarptautinio seminaro Izraelio nacionalinėje bibliotekoje vasarį

 
Publikuota: 2020-02-24

Vasario 2-6 dienomis Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Raštijos ir dokumentų rinkinių saugotoja-tyrinėtoja Ilona Murauskaitė ir Istorijos tyrimų skyriaus istorikė Rūta Anulytė dalyvavo tarptautiniame seminare „At the Source Baltics“ Jeruzalėje. Šią programą, skirtą bibliotekų, muziejų ir archyvų specialistams, organizavo Izraelio nacionalinė biblioteka Jeruzalėje (Izraelis). Seminaro programos Jeruzalėje dalyviai susipažino su turtingomis Izraelio nacionalinės bibliotekos judaikos kolekcijomis, dalyvavo bendruose mokymuose su archyvų specialistais, bibliotekininkais, kultūros renginių kuratoriais, edukatoriais, klausė teorinių paskaitų apie Baltijos šalių žydų istoriją, išklausė intensyvų jidiš kalbos kursą, pasidalijo gerąja savo institucijų dokumentų ir kitų archyvinių vertybių tyrinėjimo bei saugojimo patirtimi, aptarė tolesnio bendradarbiavimo gaires tyrinėjant ir skelbiant visuomenei Baltijos šalių judaikos kolekcijas.

Muziejaus bendradarbės grįžo iš Jeruzalės kupinos naujų įspūdžių ir idėjų, kaip būtų galima efektyviau supažindinti Lietuvos ir pasaulio visuomenę su Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus judaikos kolekcijomis.
 
 
 
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti