0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Kinas iš Izraelio: Testamentas

 
Publikuota: 2020-01-21
Renginio data: 2020 01 27 Visi renginiai

 Prieš 75 metus, sausio 27-ąją, buvo išlaisvinti Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklos kaliniai, o nuo 2005-ųjų ši diena paskelbta Tarptautine Holokausto aukų atminimo diena. Holokausto metu Lietuvoje buvo sunaikinta didžioji dalis žydų bendruomenės. Izraelio ambasada Lietuvoje kartu su Valstybiniu Vilniaus Gaono žydų muziejumi kviečia kartu minėti šią dieną ir sausio 27 d. 18 val. rengia režisieriaus Amichai Greenberg filmo „Testamentas“ peržiūrą Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2, Vilnius).

„Testamentas“ (2017) – filmas pasakojantis apie Holokausto tyrėją Yoel, kuris yra įsitraukęs į teisinę kovą dėl žiaurių žydų žudynių Lensdorfe, įvykusių Antrojo Pasaulinio karo pabaigoje. Įtakinga pramoninkų šeima, ant kurios žemės vyko žudynės, planuoja įgyvendinti didelės apimties nekilnojamo turto projektą būtent toje vietoje. Yoel įtaria, kad vienas iš statybų tikslų – amžiams palaidoti įvykių atmintį, tačiau tam, kad projektas būtų sustabdytas, jam trūksta įrodymų.
Filmas 2017 m. Venecijos filmų festivalyje buvo pristatytas programoje „Horizontai" ir pelnė specialųjų prizą, o Haifos filmų festivalyje buvo pripažintas geriausiu metų filmu.

Renginys nemokamas. Būtina registracija į renginį el.p.: komunikacija@jmuseum.lt

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=S2Rs9mYgqVg

Filmo originalo kalba – hebrajų. Su lietuviškais subtitrais. Trukmė – 91 min.

Įėjimas nemokamas.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti