0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Tolerancijos centre - Vivace Vilnius 2019 festivalio renginys

 
Publikuota: 2019-08-06

Rugpjūčio 1 d. muziejaus Tolerancijos centras buvo pilnas žmonių, atėjusių pasiklausyti vieno iš Vivace Vilnius Festival 2019 koncerto, kurio metu skambėjo Anatolijaus Šenderovo, Stanislovo Moniuškos, Jurgio Kubiliaus, Philip Glass ir John Williams kūriniai. Visame pasaulyje žinomas JAV kompozitorius Philipas Glassas kilęs iš Lietuvos žydų emigrantų šeimos. Žymus litvakas kūrėjas Anatolijus Šenderovas buvo mūsų muziejaus bičiulis, Tolerancijos centro salėje ne kartą skambėjo jo kūriniai. XIX a. lenkų kompozitorius Stanislovas Moniuška Vilniuje praleido beveik 20 gražiausių savo gyvenimo ir kūrybos metų, jo ryšys su Vilniumi buvo ypatingas. JAV muzikos kino filmams kūrėjo Johno Williamso jautrios melodijos filmui „Šindlerio sąrašas“ atgręžia į baisiausius XX a. Europos istorinius įvykius, tačiau jauno kompozitoriaus Jurgio Kubiliaus Sonata suteikia šviesią ir viltingą perspektyvą. Koncerto „Atsiminimai“ kūrinius atliko Simonas Miknius (fortepijonas), Saulė Buikaitė (smuikas), Konrad Levicki (smuikas), Lauryna Lankytutė (fortepijonas), Ieva Dūdaitė (fortepijonas).

Džiaugiamės galėdami prisidėti prie tarptautinio „Vivace Vilnius“ festivalio, turinčio tiesioginius saitus su Bostonu, kuris mūsų muziejui irgi yra labai svarbus - jame gyvena vienas iš mūsų muziejaus bičiulių, litvakų dailininkas Samuelis Bakas, kurio vardo muziejus yra vienas iš Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus padalinių.
 
Nuotraukų autorius: Paulius Račiūnas
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti